Termeni si conditii

SC Planterra Green Shop SRL este o societate romaneasca, cu capital 100% romanesc, cu sediul in Loc. Calea Mare – Bihor , inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J5/2982/2022, avand codul unic de inregistrare 46911611. Site-ul www.planterra.ro. este un magazin online pus la dispozitia clientilor de catre SC Planterra Green Shop SRL – detinatoarea drepturilor depline asupra site-ului www.planterra.ro.


I. Accesul la site
Accesul site-ului www.planterra.ro de catre dumneavoastra se supune Termenilor si Conditiilor si implica acceptul dumneavoastra cu privire la acestia, reprezentand o intelegere intre parti.


II. Copyright
Continutul (imagini, texte, logo, elemente de grafica web, scripturi si alte date prezente pe acest site) este proprietatea SC Planterra Green Shop SRL si a furnizorilor sai si este aparat de legea drepturilor de autor. Folosirea fara acordul companiei a oricaror elemente enumerate mai sus, dar nu numai, se pedepseste conform legilor in vigoare.


III. Informatii personale
Utilizatorii trebuie sa introduca date adevarate, exacte si complete. In cazul furnizarii de informatii care nu sunt conforme cu realitatea, inexacte sau incomplete, ne rezervam dreptul de a suspenda sau desfiinta contul utilizatorului. SC Planterra Green Shop SRL va utiliza informatiile introduse in formularul de comanda in interes propriu. Aceste date nu vor fi facute publice. Utilizatorii au dreptul de a-si modifica informatiile introduse la efectuarea comenzii. Prin incarcarea, postarea sau transmiterea de informatii prin sau catre site-ul nostru utilizatorii acorda SC Planterra Green Shop SRL dreptul de a folosi sau distribui aceste informatii.
Utilizatorii sunt responsabili pentru toate actiunile care decurg din accesarea contului si utilizarea parolei personale. SC Planterra Green Shop SRL nu poate fi facuta responsabil pentru erorile survenite in urma neglijentei utilizatorului privind securitatea si confidentialitatea contului si parolei sale.

IV. Securitatea datelor personale
Datele clientilor vor putea fi utilizate de catre SC Planterra Green Shop SRL pentru confirmarea comenzilor, informarea prin e-mail sau alte mijloace de comunicare despre actiunile ulterioare, etc.
Datele personale ale utilizatorilor vor putea fi transmise autoritatilor in drept cu scopul verificarii tranzactiilor comerciale sau pentru efectuarea oricaror verificari justificate in baza legii.

Datele furnizate de catre clienti sunt strict confidentiale. SC Planterra Green Shop SRL se angajeaza sa nu furnizeze aceste date unor terte persoane sau companii si sa le utilizeze strict pentru uzul relatiei de afaceri dintre client si SC Planterra Green Shop SRL .

SC Planterra Green Shop SRL se obliga sa respecte drepturile utilizatorilor conferite de legea nr. 677/2001 completata cu legea nr. 506/2004.

  • Legea nr. 365/2002 cu modificarile aduse prin legea nr. 121/2006 privind comertul electronic.
  • Ordonanta nr. 130/2000 completata prin legea nr. 51 din 21 ianuarie 2003 privind regimul juridic al contractelor la distanta. 

VI. Pret
Preturile prezente pe site includ TVA.
Preturile sunt actualizate periodic. Valoarea facturii va fi cea din momentul confirmarii ei de catre unul din reprezentantii nostrii, sau in factura trimisa pe emailul care a fost trecut in formularul de comanda.

VII. Modalitati de plata
Plata se poate efectua:

  • Ramburs, agentului firmei de curierat, sau reprezentantului Postei Romane -in momentul primirii produselor. 

VIII. Livrarea comenzilor si disponibilitatea produselor
Bulbii sunt ambalati individual cu eticheta care contine toate detaliile regasite pe site-ul nostru pe pagina respectivului produs. Eticheta nu contine poza.
Termenul de livrare a produselor achizitionate de pe site-ul www.planterra.ro este de 3-10 zile lucratoare din momentul confirmarii comenzii. In anumite situatii, planterra.ro isi rezerva dreptul de a mari termenul de livrare.
Toate vanzarile si promotiiole sunt valabile in limita stocului.
Unele produse, cum ar fi unii bulbi, perene, sau arbusti se livreaza fara poze, insa cu informatii detaliate despre produs.
Nu se recomanda consumul produselor dupa site ca aliment, decat in cazul celor special destinate alimentatiei. Planterra.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru in acest sens.
După primirea coletului este foarte important să plantați bulbii/plantele în cel mai scurt timp posibil. Dacă nu aveți posibilitatea de a-i planta imediat, atunci păstrați-i în locuri răcoroase, uscate și bine aerisite, insa trebuie obligatoriu scosi din punga in care au fost transportati, pentru a se aerisi. Bulbii de flori preferă solurile bogate în nutrienți bine drenate udate moderat. Verificati eticheta pentru specificatii cum ar fi ” Rezistenta la inghet” sau alte atentionari!

IX. Limitarea responsabilitatii

www.planterra.ro nu isi asuma responsabilitatea pentru posibilele daune rezultate din folosirea informatiilor de pe acest site, nu isi asuma responsabilitatea pentru buna functionare a surselor externe de continut catre care se fac trimiteri, nefiind in nici un fel implicat in gestionarea acestora. www.planterra.ro isi rezerva dreptul de a bloca accesul prin intermediul acestui site catre acele domenii Internet care pot avea continut ilegal sau daunator.

www.planterra.ro nu isi asuma nici o responsabilitate in cazul in care:

  • informatiile nu vor implini toate cerintele dumneavoastra;
  • site-ul nu poate fi accesat de catre utilizatori, pe o perioada nedeterminata de timp;
  • calitatea oricaror produse, servicii, informatii sau altor materiale cumparate sau obtinute de dumneavoastra prin intermediul site-ului, nu va satisfac toate cerintele.

Toate vanzarile si promotiiole sunt valabile in limita stocului.

www.planterra.ro nu va fi raspunzator pentru nici un fel de pagube directe, indirecte, accidentale, speciale, inclusiv, dar nu limitat la, pagube pentru pierderi de profit, bunavointa, posibilitatii de folosire, date sau alte pierderi intangibile sau icomensurabile (chiar daca www.planterra.ro a fost informat anterior de posibilitatea aparitiei unor asemenea pierderi), rezultand din:

  • utilizarea sau imposibilitatea utilizarii informatiilor site-ului;
  • acces neautorizat la, sau deteriorarea transmisiilor sau datelor utilizatorului;
  • declaratii sau actiuni ale oricarei terte parti asupra serviciilor site-ului;
  • orice alta problema legata de serviciile site-ului.

www.planterra.ro isi rezerva dreptul de a anula o comanda in cazul in care pretul produsului sau unele caracteristici ale produsului au fost introduse gresit in baza de date, sau afisate gresit, livrarea nefiind inca efectuata.
Informatiile despre produse sunt oferite cu titlu informativ. Acestea corespund realitatii in momentul introducerii acestora in cadrul site-ului si www.planterra.ro nu este raspunzator pentru eventualele omisiuni, greseli sau schimbari aparute.
Produsele nu sunt destinate consumului, cu exceptia celor a caror eticheta mentioneaza evident acest lucru.

X. Actualizarea continutului
www.planterra.ro isi rezerva dreptul de a modifica si actualiza in orice moment continutul acestui site fara o notificare prealabila.

XI. Litigii
Orice litigiu aparut in legatura cu utilizarea acestui site va fi rezolvat pe cale amiabila.
In cazul in care nu s-a reusit stingerea conflictului pe cale amiabila, competenta revine instantelor de judecata romane.
 
Clientul confirma ca a citit si acceptat acesti termeni si conditii. Utilizarea site-ului de catre client implica acceptarea neconditionata a acestor termeni si conditii.

Politica de returnare
 Produsele achizitionate la distanta se pot returna conform O.U.G. 34/2014: consumatorul are dreptul sa notifice in scris comerciantul (prin email la contact@planterra.ro) ca renunta la cumparare, fara penalitati si fara invocarea unui motiv, in termen de 14 zile calendaristice de la primirea produsului sau, in cazul prestarilor de servicii, de la incheierea contractului. Returnarea produselor se va face pe cheltuiala clientului, in termen de 14 zile calendaristice de la denuntarea contractului. Se recomanda utlizarea aceluiasi serviciu de transport utilizat pentru receptionarea produselor
www.planterra.ro. va inapoia contravaloarea comenzii in cel mai scurt timp posibil de la primirea produsului returnat. Suma inapoiata cat si conditiile de returnare nu includ cheltuielile de transport daca livrarea s-a facut prin alte metode decat cea standard oferita de www.planterra.ro.
Definitia contractului de vanzare (art. 2, 5.): orice contract in temeiul caruia profesionistul transfera sau se angajeaza sa transfere proprietatea asupra unor produse catre consumator, iar consumatorul plateste sau se angajeaza sa plateasca pretul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atat produse, cat si servicii.
Art. 12 mentioneaza ca exercitarea dreptului de retragere pune capat obligatiilor partilor contractuale. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat (de preferat in ambalajul original cu toate accesoriile, cu etichetele intacte si documentele care l-au insotit). Nu se accepta pentru returnare produsele care prezinta modificari fizice, lovituri, ciobiri, zgarieturi, socuri, urme de folosire excesiva si/sau interventii neautorizate etc.
Prevederile OUG 34/2014 se aplica doar consumatorului definit ca orice persoana fizica sau grup de persoane fizice constituite in asociatii asa cum sunt definite la art. 2 pct. 2 OG 21/1992 privind protectia consumatorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare si doar in cazul contractelor la distanta ( orice contract incheiat intre profesionist si consumator in cadrul unui sistem de vanzari la distanta organizat, fara prezenta fizica simultana a profesionistului si a consumatorului, cu utilizarea exclusiva a unuia sau a multor mijloace de comunicare la distanta, panala si inclusiv in momentul in care este incheiat contractul).
 
Consumatorul este responsabil doar in ce priveste diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora, diferit de ceea ce este necesar pentru determinarea naturii, caracteristicilor si functionarii produselor. In conformitate cu Directiva 2011/83/UE, punctul (47) din prezentare: pentru a stabili natura, caracteristicile si modul de functionare a bunurilor, consumatorul ar trebui sa le manuiasca si sa le inspecteze in acelasi mod in care i s-ar permite sa-o faca intr-un magazin; de exemplu, consumatorul ar trebui doar sa probeze un articol de imbracaminte, nu sa il poarte.
Folosirea acestui site implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai sus. Recomandam citirea cu atentie a acestora. SC Planterra Green Shop SRL poate modifica oricand aceste prevederi, fara o notificare prealabila. Cea mai recenta versiune poate fi gasita accesand pagina “Termeni si conditii”.