Trandafir Falstaff-Polyantha De Dulceata

21,50 lei TVA inclus

Forma produs la livrare: planta cu radacini ambalate
Transport gratuit la comenzi peste 300 lei + cadou surpriza

Indisponibil momentan

Pretul afisat este pentru numarul de produse mentionat in titlu! Cod produs: PFR074

Informații suplimentare

Greutate0,3 kg

Descriere

Trandafir De Dulceata Falstaff-Polyantha
Acest tip de trandafir – este si o delicatesa culinara, aroma lui deosebita fiind recomandata pentru a face dulceata.
Un trandafir … o sumedenie de amintiri. Petalele catifelate, parfumate si colorate ne produc intotdeauna o stare de bucurie, de entuziasm … de vraja. Pictat de pictori, cantat de poeti inca din antichitate, trandafirul astazi se gaseste si in dulceturi si cosmetice, remedii naturiste sau parfumuri. O gradina care se respecta nu poate fi conceput fara aceasta minunata floare, regina florilor. In culori atat de diferite, cu miresme incantatoare, acum exista in lume peste 30.000 de varietati de trandafiri.

Polyantha reprezinta o subclasa a trandafirilor de tip Floribunda. Se caracterizeaza prin numeroasele lor flori, mai de mici comparativ cu soiul Teahibrid insa grupate in buchete numeroase. Soiurile din acest grup înfloresc toată vara şi toamna şi formează multe flori. Luminează grădina cu pete mari de culoare, dându-i un aspect deosebit. Tipurile Floribunda Polyantha sunt rezistente si nepretentioase, sunt folosiţi în principal pentru a da culoare gradinei. Pot fi cultivaţi ca un tufiş sau ca nişte copăcei în grădină.

Pentru trandafiri, plantarea se poate face toamna (15 octombrie -15 noiembrie), sau primavara dupa dezghet iar locul ales trebuie sa fie insorit. Se fac gropi de 40x40cm si cca 35-40 cm adancime pentru fiecare trandafir, in functie de marimea radacinii. La fundul gropii se formeaza un musuroi inalt de 10-12 cm dintr-un amestec de sol fertil de la suprafata amestecat cu mranita sau gunoi de grajd bine putrezit. Butasul sa aiba doua-trei radacini principale si 2-3 ramuri la baza cu lungimea de 20-25 cm. Inaintea plantarii radacinile se scurteaza cam la 20 cm, se mocirlesc apoi se fixeaza in groapa unde urmeaza sa fie plantat. Mocirla se face din sol argilos si balegar proaspat de vita in parti egale, inmuiat cu apa pana la obtinerea unei suspensii de consistenta lichida dar densa. Radacinile se inmoaie bine in mocirla, se introduc in groapa, se umple groapa 2/3 cu pamant, se taseaza bine pe langa planta apoi se umple definitiv groapa, preferabil cu pamant amestecat cu gunoi bine fermentat, si se taseaza usor. Se uda abundent (8-10 l), dupa care se pune din nou pamant pana cand ramurile sunt aproape acoperite. Daca doriti sa ii sustineti o crestere, dezvoltare si inflorire optima, puteti administreaza ingrasamant chimic sau natural, in acest scop va invitam sa vizitati sectiunea “Accesorii si carti” a site-ului nostru.