Samanta Usturoi Madaidor-250gr.

Forma produs la livrare: bulb
Transport gratuit la comenzi peste 300 lei + cadou surpriza
Cod produs: BLB176

Informații suplimentare

Denumire produs

Samanta Usturoi de Toamna Madaidor

Cod produs

BLB176

Adancime plantare (cm)

5-10

Calibru / Marime la livrare

5/7

Culoare

alb

Distanta intre bulbi / plante (cm)

10

Inaltime la maturitate (cm)

20-30

Mediu propice

soare

Perioada de inflorire

nu se cultiva pentru flori

Perioada de plantare

primavara sau toamna

Rezistenta la inghet

da

Tip planta

perena

Descriere

Samanta Usturoi de Toamna Madaidor

Pentru înființarea unei culturi de usturoi care să ofere o recoltă bogată și sănătoasă, trebuie respectate câteva cerințe referitoare la mediul în care usturoiul poate fi cultivat:

  • Temperatura – usturoiul este o plantă rezistentă la frig, care nu este pretențioasă la căldură. Temperaturile preferate sunt cuprinse între 18 și 30 de grade Celsius. În perioada de vegetație, planta de usturoi poate suporta o temperatură minimă de 7 grade Celsius și cel mult 34 de grade Celsius. Dacă planta este bine înrădăcinată la momentul plantării, bulbii pot să reziste până la temperaturi de -20 de grade Celsius. Bulbii vor începe să vegeteze când temperatura trece de 4 grade Celsius. În cazul în care bulbii sunt pătrați la o temperatură de 20-24 de grade Celsius și sunt plantați primăvara târziu, nu se vor obține bulbi.
  • Lumina – usturoiul preferă locuri de cultivare însorite, fără umbră. Dacă nu este expusă la suficientă lumină pe parcursul zilei, planta va dezvolta aparatul foliar, însă nu va forma o căpățână mare.
  • Umiditatea – usturoiul are nevoie de umiditate, astfel încât bulbii să se poată dezvolta suficient, însă trebuie evitată umiditatea în exces. Astfel, apa trebuie să pătrundă în stratul de pământ până la o adâncime de 30-40 de centimetri. În perioada de creștere, nivelul de apă din sol pentru cultura de usturoi din câmp trebuie să fie de 80-90%, în perioada de formare a bulbilor trebuie să fie de 70-80%, iar până la maturarea bulbilor, nivelul optim de apă este de 60-70%.
  • Solul – tipul de sol preferat de cultura de usturoi este cel fertil, reavăn, bine drenat și afânat, cu un pH între 6,7-7,8.
  • Perioada de cultivare – cultura de usturoi poate fi cultivată toamna, de preferat în perioada septembrie-octombrie, sau la începutul primăverii, în luna martie.